huidverzorging op natuurlijke wijze
U bent hier: home - normale huid

Normale huid

Tips voor normale huid.JPG

Hoewel veroudering in het gehele lichaam plaatsvindt, is de huid het orgaan waarbij veroudering het meest zichtbaar is. De eerste rimpeltjes verschijnen al na het 20e levensjaar. Dit vindt bijna niemand een prettig idee. Door de juiste verzorging en behandeling kun je de huid helpen in een goede conditie te blijven.

Tips om de normale huid in conditie te houden

Allereerst vormt een zachte, doch doeltreffende reiniging de basis. Daarnaast is het van belang met behulp van een crème het huidvet en het vochtigheidsgehalte van de huid op peil te houden en de huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Vooral vitaminen (Vitamine C serum) zijn belangrijk om de huid gezond en sterk te houden, zodat een verouderde huid of verslapte huid zolang mogelijk worden uitgesteld.

Extra oppepper

Zo nu en dan kun je de normale huid een extra oppepper geven met een lipidenserum, een masker of een peeling. Door deze speciale behandelingen zul je zien dat de zachtheid en glanzendheid van de huid weer optimaal is.

Van binnenuit verzorgen

Aangezien de huid de gezondheid van het hele lichaam weerspiegelt, is het van groot belang om ook goed voor je lichaam te zorgen. Gezonde voeding, met veel groente, fruit, vezelrijke producten, matig vlees eten en zo min mogelijk geraffineerde producten, dit zie je direct terug in de conditie van de huid. Hou ook je de vochtbalans op peil door dagelijks minimaal anderhalf tot twee liter water, vruchtensap en eventueel kruidenthee te drinken. Voor de ultieme ontspanning neem je ook regelmatig een massage.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reinigingsolie Derma Fidessa

Nieuw in het assortiment van Derma Fidessa is een reinigingsolie. Deze olie bevat o.a. squalane uit olijvenextract, granaatappelolie, macadamiaolie en de zeer kostbare rozebottelolie. Deze krachtige olieen lossen het vuil op de huid op een zeer zachte wijze op. 

Ingrediënten reinigingsolie

mooiere rozebottel.jpg

 

Hoe reinig ik mijn huid?

Om je huid te reinigen onder de douche, kun je het beste voordat je de douche instapt, je gezichtshuid insmeren met een reinigingsolie of reinigingscreme. Want het warme water van de douche zet de porien open, waardoor talg en vuilresten moeilijker te verwijderen zijn.